BUFF bjuder, tillsammans med Film i Skåne och Föreningen Film- och mediepedagogik och med stöd av Region Skåne, in till en heldag om film- och mediepedagogik och MIK, Medie- och informationskunnighet.

Deadline för anmälan är 3 mars. Arrangemanget är kostnadsfritt, men kräver att du har festivalarmband eller ackreditering.
Anmälan görs här
Observera att du måste skapa ett login via ”Sign-up” innan du kan logga in och anmäla dig till arrangemanget.
Filmvisningen som inleder dagen är på Filmstaden, övriga programpunkter äger rum på Best Western Hotel Noble House.

Program

9.15 Filmvisning och samtal: IRL (Filmstaden Storgatan)

Efter filmen följer ett samtal med filmens regissör Erik Leijonborg, Alba August, som spelar en av huvudrollerna, samt David Raflund och Sara Arvidsson från projektet InteOkej. Läs mer om InteOkej på inteokej.nu

11.30 Mikael Kowalski från Folkets bio, Filmpedagogerna i Göteborg föreläser om sociala medier och nätmobbning. (Hotel Best Western Noble House)

12.15-13.30 Lunch på egen hand

13.30 Lena Fagerström, projektledare på Statens Medieråd, presenterar myndighetens nya MIK-portal. (Hotel Best Western Noble House)

14.00 Föreningen Film- och mediepedagogik presenterar inspirerande exempel från hela landet (Hotel Best Western Noble House):

– Filmkollot. I somras arrangerade Film i Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan ett filmläger för ungdomar med lindrig funktionsnedsättning, under ledning av Christina Erman Widerberg och Pia Ivarsson. Lägrets deltagare fick bland annat göra film i Ystad Studios. Lägret har dokumenterats av Maria Söderling i form av en rapport som presenteras.

– Med kameran som verktyg. Linda Sternö från Akademin Valand, Göteborgs universitet, berättar om sitt arbete med praktiserad kamera- och bildförståelse med förskolebarn och nyanlända ungdomar.

– Makt i media. Caroline Heimfors och Jenny Lenemark informerar om projektet, presenterar sin nyhetssajt och berättar hur det är att jobba med media på ett enkelt sätt tillsammans med personer med funktionsnedsättningar.

– Såret i ditt hjärta. Monika Wigren berättar om sitt arbete med film som del i en estetisk lärprocess, med femton ungdomar på gymnasiets introduktionsprogram. Ett pedagogiskt ”riskprojekt” som ledde fram till en kortfilm med vilken eleverna ville berätta om ”hur det verkligen är”.

– Skapa filmmusik. Precis som man kan laga mat på hel- eller halvfabrikat kan man också göra musik! Karl Malbert från Mediapoolen Västra Götaland går igenom två enkla filmmusikskapande appar som på ett kick gör vem som helst till tonsättare!

– Om vi fick bestämma. Hanna Andersson och Carin Granath från Unga Berättar, Kulturskolan Stockholm, berättar om ett arbete kring ungas delaktighet och inflytande där elever på Kulturskolor runt om i landet g jort digitala berättelser. Förhoppningen i projektet är att bidra till en kulturskola som betyder mer, för fler barn och unga!

– Studio 1001. Kjerstin Persdotter, Film i Värmland berättar om en workshop i film och hantverk kopplad till utställningen 1001 Inventions på Värmlands museum, där eleverna skapade ett tv-program med innehåll och inspiration från utställningen.