Buff filmfestival 20-25 MARS 2017 – 040-30 25 05 info@buff.se

Filmer

Filmfiltrering

  • Filmkategori

  • Filmtagg

  • Återställ filter

Filmer

ODD IS AN EGG

Supersnygg tecknad animation, baserad på en barnbok om den ensamma pojken Odd, som hittar en kompis. Den består av lika stora delar allvar, glädje och magi. Filmen visas som förfilm innan The Day My Father Became a Bush.

MY LITTLE OLDER BROTHER

Att ha en störig storebror är illa nog, men när han får följa med till badhallen blir pinsamhetsfaktorn nästan olidlig. Dock visar sig blod vara tjockare än vatten i denna snälla historia om en tjej som ställer upp för sin storebror när det väl kommer till kritan. Filmen visas som förfilm innan Fröken Omöjlig.

JAG VAR EN VINNARE

Hur kan något som börjar som ett kul tidsfördriv ta över en människas hela liv? Animerad dokumentär där tre olika personer berättar om sina upplevelser av spelberoende. Regissören Jonas Odell är tvåfaldig Guldbaggevinnare och har vunnit priser på festivaler runt om i världen. Filmen visas som förfilm innan X500.

JUST THIS ONCE

En liten lögn för att behålla en hemlighet leder till ett nät av fler lögner som involverar fler och fler människor. Men sanningen avslöjas på sociala medier när en video läggs ut. Filmen visas som förfilm innan California.

IT’S ALRIGHT

Femåriga Alexa och hennes unga mamma har det kämpigt. Pappan är frånvarande och när Alexa behöver nya kläder räcker knappt pengarna till. Att Alexa så gärna vill dela med sig av det lilla som finns till de som har det ännu sämre ställt gör inte situationen lättare. En film som speglar ett barns upplevelser om hur det är att leva […]

HARDSHIPS OF A YOUTH

I gränslandet mellan barn och tonåring försöker 14-åriga Lars desperat hitta sin plats. Med lite hjälp från sin nya vän Jahn får Lars chansen att följa med in i en värld full av alkohol, rökning och potentiella hångel. När den utstötta Nora plötsligt dyker upp ställs Lars inför ett dilemma, kommer han välja popularitet framför lojalitet? Filmen visas som förfilm […]

HALF TIME

Det är halvtid i fotbollslagets match. Motståndarlaget leder och stämningen i ombytesrummet är tryckt. Coachens spelande dotter har fått rött kort, klubbdirektören är arg och spelarna skyller på varandra. Men kan man som grupp vända nederlaget till något starkt?

GOATS

Några hungriga getter åker tåg och försöker febrilt att äta av träden som de passerar. Men tåget kör ganska fort och träden är höga, så det går inte så bra. Med på tåget finns också ett annat djur som har helt andra förutsättningar att komma åt maten. Goats visas som förfilm innan Owls and Mice.

KULTUR PÅ UNGAS VILLKOR

FREDAG 24 MARS · 9.00–14.30 · PANORA 2 Om ungas inflytande och rätt till ett varierat kulturutbud som utgår från barns och ungdomars perspektiv. OBS! Seminariet är kostnadsfritt och det ingår förmiddagskaffe samt lunch bestående av mjadara, tabouleh, baba ganoush och fatajer. Anmälan är obligatorisk och görs här. Seminariet hålls på svenska, men till programmet för lunch finns engelsk översättning tillgänglig. ELZA DUNKELS: UNGAS DIGITALA KOMPETENS […]