Buff filmfestival 20-25 MARS 2017 – 040-30 25 05 info@buff.se

Filmer

Filmfiltrering

  • Filmkategori

  • Filmtagg

  • Återställ filter

Filmer

FN-DAGEN MOT RASISM

FILM + SEMINARIUM OM MEDBORGARRÄTTSRÖRELSEN I USA För gymnasiet och uppåt. Arrangemanget är kostnadsfritt, föranmälan krävs på följande länk. För mer info om årets konferens kolla här. SELMA USA 2014. Regi: Ava DuVernay. 128 min. Engelskt tal. Svensk text. Rek. för gymnasiet. Selma är den första storfilmen som skildrar medborgar- rättsrörelsens historiska kamp för svarta amerikaners rösträtt. En kamp som […]

KORTFILMSTÄVLING – FILMPAKET

Filmer: Den blomstertid nu kommer Heat Shirts to Heaven Freak Homework Min Homosyster La Sève The Silence

BIRDY WOUAF WOUAF

En fågelunge slutar en dag pipa, pipet har förbytts mot ett skällande. Ungens far vill inte ha en unge som låter som en hund i sin familj och kastar därför ut den från boet. Med sin normbrytande egenskap försöker ungen finna nya vänner och sammanhang i sitt liv. Filmen visas som förfilm innan Festen med Jazzoo.

BLANK SQUARES

Det är Kaspers sista dag i skolan. Alla säger att det kommer bli så bra i den nya staden men hur kan man veta? En film om hemlängtan och det smärtsamma i att lämna allt man är van vid. Filmen visas som förfilm innan Cloudboy.

ANIME

Tillsammans med ett fåtal andra har två föräldralösa barn överlevt en apokalyps. Kvar i staden försöker de överleva på det som mänskligheten lämnat efter sig. De letar efter mat i sopor och dricker smutsigt vatten. De samsas med djuren vilket leder till farliga situationer. Filmen visas som förfilm innan Urban Hymn.

A GIRL LIKE YOU

Vi är långt ute på den italienska landsbygden och två tonårstjejer bestämmer sig för att dra. De flyr mot havet, för att hitta något annat, något roligare. En italiensk version av Thelma & Louise där två tjejer flyr för att hitta sin frihet. Filmen visas som förfilm innan The Half tisdag 21/3.

AMEN

Familjen Thibault levde ett normalt liv tills sonen Adam besöktes av Guds uppenbarelse. Nu medverkar familjen i det kristna tv-programmet Hopp & Sanning för att sprida sitt budskap. En bitsk satir på randen till galenskap. Filmen visas som förfilm innan Being 17 21/3.

19 876 STEG I AUSCHWITZ/BIRKENAU

Vi blickar ner mot fötterna som går längs ett järnvägsspår – ett järnvägsspår som leder mot föra detta dödslägret Auschwitz-Birkenau. Vi hör inspelningen av ett samtal runt frukostbordet. Rösterna tillhör en mamma och ett barn som diskuterar Hitler, Förintelsen och nutid. En kort dokumentär som verkligen berör. Filmen visas som förfilm innan Wolf and Sheep.

BREV TILL EN SERIEMÖRDARE

På väg till fotbollsträningen blir 16-årige Kamal skjuten med fem skott. Polis och tidningar spekulerar om gängrelaterat våld och även inom Kamals familj undrar man. Åren går utan några svar. Men så en dag ringer polisen och säger att de har gripit en misstänkt: Peter Mangs. Filmaren Manal Masri, Kamals syster, bestämmer sig för att ta reda på vad som […]