Buff filmfestival 20-25 MARS 2017 – 040-30 25 05 info@buff.se

Familjelördag

FAMILJELÖRDAG MED SPÖKTEMA 25 MARS

Som vanligt avslutas BUFF med en hejdundrande familjefest på biograf Panora!

I år är det spöktema som gäller och det finns mycket utrymme för kreativitet. Alla barn är välkomna att skapa sina egna spöken, göra egna spökfilmer och kanske träffa den mystiska Sommarskuggan…

Några filmer, som Rum 213 och Abulele, har spök- eller monstertema, men för den som inte tycker spöken är jättekul finns det såklart även filmer som inte är ett dugg läskiga – bland annat blir det förhandsvisning av vårens stora barnfilm om Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebakeskogen.

Enkelbiljett per film endast 30 kr (+30 kr festivalpass för vuxna). 

SPÖKJAKTEN

LÖRDAG 25/3 · 12.30–15.30 · PANORA FOAJÉ · FRI ENTRÈ

Dyk ner i Återskapas mystiska materialbank och skapa ett spöke! Spill från olika industrier går igen som gengångare med hjälp av barnens kreativitet. De unika spöken och berättelser som skräms fram under dagen blir en del av spökgalleriet på www.rum213.se

Spökjakten är ett workshopkoncept knutet till långfilmen Rum 213 som under våren skapat, och pratat om, spöken med skolklasser runt om i Skåne med stöd från Region Skåne.

SOMMARSKUGGAN

LÖRDAG 25/3 · 12.40 & 14.40 · PANORA · FRI ENTRÈ

I vår kommer en ny serie på Barnkanalen med en älskad karaktär som föddes under Sommarlov 2016: Sommarskuggan. Som ni kanske vet är Sommarskuggan väldigt mystisk av sig och ingen vet säkert vem det är och var den dyker upp. Kom till Panora och håll utkik. Vi har hört ett rykte om att Sommarskuggan kommer att synas runt kl 12.40 och kl 14.40.

ANIMERA SPÖKEN MED MALMÖ KULTURSKOLA!

LÖRDAG 25/3 · 12.30–15.30 · PANORA FOAJÉ · FRI ENTRÈ

Malmö Kulturskola finns på plats med en öppen workshop där barn har möjlighet att göra egna animationer med stop motion-teknik. Vi kommer att arbeta med spöken som tema. Ta med din egen spökfigur eller låna en på plats.

Du kan också se exempel på animerade kortfilmer som producerats vid Kulturskolans animationskurser.