Om BUFF

Film för barn och unga i fokus
BUFF Filmfestival vill genom sin årliga återkommande filmfestival öppna möjligheterna för influenser från Europa och övriga världen och visa filmer som annars aldrig skulle visas i Sverige och i Malmö. I festivalens biomörker får publiken möta olika kulturer, höra främmande språk och följa med på oändliga äventyr. På BUFF står filmer för barn och unga i fokus.

Vad är en BUFF-film?

En mötesplats
BUFF har utvecklats till en nationell och internationell mötesplats för finansiärer, distributörer, filmköpare, manusförfattare, regissörer, producenter och filmpedagoger.

BUFF är efter 30 år, en etablerad företeelse i Malmö, Sverige och inom filmfestivalvärlden. 1992 mottog BUFF en Guldbagge för arbetet med att sprida bra film till barn och ungdom. Samma år fick BUFF Nöjesguidens utmärkelse ”Malmös Glädjespridare”.

Du vet väl om att BUFF är en medlemsförening?
Sedan starten år 1984 har BUFF varit en medlemsförening med målet att förmedla kvalitativ film och rörlig media för barn och ungdomar. Filmåret på BUFF är långt mer än festivalveckan. Ta chansen att träffa andra filmintresserade och följa med i verksamheten året om.

Vill du bli medlem och vara med i arbetet att utveckla framtidens festival?

Maila info@buff.se så berättar vi mer.

BUFF:s styrelse
Rolf Isaksson (ordförande), Jens Lanestrand, Pernilla Röjner, Mikael Mattesson och Patrik Wiberg.