Buff filmfestival 20-25 MARS 2017 – 040-30 25 05 info@buff.se

WORK IN PROGRESS

WORK IN PROGRESS
1 februari, 2017 Buff

Seminarium

MÖT FILMSKAPARNA OCH SE EXKLUSIVA SMAKPROV FRÅN KOMMANDE FILMER FÖR EN UNG PUBLIK.

ONSDAG 22 MARS · 19.00–21.00 · STUDIO MALMÖ
INGEN ANMÄLAN KRÄVS · FRI ENTRÈ MED FESTIVALPASS

NEXT DOOR SPY

Medverkande: Rodrigo Villalobos, producent och Malene Iversen, producent, CB Sverige AB.

Tioåriga Agathe-Christine (AC) föredrar att vara för sig själv. Hon gillar mysterier och från källaren i huset hon bor i har hon etablerat en detektivbyrå. Hennes första fall är enkla att lösa, men snart blir hon involverad i en utredning som visar sig vara mer komplicerad än hon först anade. Next Door Spy är en thriller/kriminalfilm för barn under produktion.

GORDON OCH PADDY

Medverkande: Linda Hambäck, regissör och Lina Jonsson, producent.

En ung mus, som till en början inte ens har ett namn, visar sin talang och tar över som polismästare när kommissarie Gordon går i pension. Först räcker det att imitera hans arbetsmetoder, men när två barn saknas och den huvudmisstänkta är den fruktade räven måste hon jobba utifrån den hon själv är, men stämmer det verkligen att räven är så farlig som ryktet säger? Kommer barnen att räddas och av vem? Fritt skrivet manus av Janne Vierth efter förlagan Det första fallet av Ulf Nilsson.

MONSTRIA

Medverkande: Rodrigo Villalobos, producent och Malene Iversen, producent, CB Sverige AB.

Människorna reser från planet till planet tills de hittar den till synes mest attraktiva platsen: Planeten Monstria. Det enda problemet är att det redan finns några som bor på Monstria … Monstren! Men är monster verkligen så farliga? Monstria är ett animerat sci-fi-familjeäventyr under utveckling av Copenhagen Bombay.

MONKY

Medverkande: Maria Blom, regissör och Patrick Ryborn, producent.

Frank, 11 år, hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallas för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr för hela familjen. Men det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon? Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn? Ett fartfyllt äventyr tar Frank och familjen från Sverige till Thailands djupaste djungel.

HANDIHAND

Medverkande: Grethe Bøe-Waal, regissör, och Leif Mohlin, producent.

I en actionfylld jakt genom Sveriges urbana stadsmiljöer och vildaste vildmark får vi följa unga Mimmi och Nike i deras halsbrytande kamp för att rädda Mimmis pappa som kidnappats av farliga gangsters. Mimmi och Nike är två väldigt olika tjejer, men mellan dem uppstår en oväntad vänskap. Genom att luta sig mot varandra och ta sig an utmaningen så framträder de som bättre versioner av sig själva och som sanna hjältar.

LESLIE BRINNER (ARBETSTITEL)

Medverkande: Stefan Berg, regissör.

När Leslie var 14 drömde han om att bli en känd artist. Men uppväxten på ”Seved” i Malmö, en miljö präglad av kriminalitet och våld, var tuff. Trots sin talang hamnade Leslie, som så många andra pojkar från Malmös segregerade områden, snett.
13 år senare har hans R’n B på svenska tagit sig ända in i musikbranschens finrum i Stockholm. Framgången är inom räckhåll, både som artist, låtskrivare och producent. Men vägen hit har varit lång och för att lyckas vinna folkets kärlek måste han utvecklas som person. Hårdhet ska ersättas med ödmjukhet. Tuffhet med att våga visa sårbarhet i sina texter. Vi får följa hans kamp idag, samtidigt som svårigheterna från barndomen spökar. En unik resa med ett filmmaterial som kommer att sträcka sig över 15 år av en ung människas liv.

KALMARS JÄGARINNOR

Medverkande: Magnus Hedberg, regissör och Helene Granqvist, producent.

Året är 1997. Kalmars Jägarinnor är ett brokigt gäng som är missanpassade och söker sin identitet i ett gemensamt utanförskap. Det är en historia om att vara ung och känna sig odödlig. Att våga leva livet utan rädsla. Men också om styrkan i samhörighet. Vi mot dom. Att aldrig bli eller vara ett offer. Ett tidsdokument från en liten plats i Sverige som kunde varit var som helst i världen där fem unga kvinnor vill ha ett liv trots att det egentligen inte finns så bra förutsättningar. Efter Tove Folkessons roman med samma namn.

SILVANA (ARBETSTITEL)

Medverkande: regissörerna Mika Gustafson, Olivia Kastebring och Christina Tsiobanelis och producenterna Stina Gardell & Anna Weitz.

Silvana Imam är en av Sveriges största artister. En orädd ledare med sylvass tunga som fångar vår samtid och personifierar en ny generation. Dokumentären Silvana är en film om kärlek i en brytningstid både på ett personligt plan och i samhället. Kärlek till sin partner och rätten att välja vem du vill. Kärlek till musiken. Kärlek till att skapa förändring på sitt eget sätt. De tre regissörerna har följt rapparen Silvana Imam sedan 2014 – när hon var precis i början av sin karriär – fram till i dag.

Information

 • Kategori - Seminarier

 • Årtal -

 • Tal - Engelskt

 • Text -

 • Målgrupp -

 • Rekomenderas för följande klass -

 • Regissör -

 • Produktionsland -

 • Speltid - 2 t

 • Visning

  - 22/03/2017
  - 19:00 - 21:00
  - Salongsnumer: